Vés al contingut

Curs en Tecnologies Blockchain (14 de septembre) Finalitzat

Innovar Impulsar Crear

Coneix la tecnologia que està canviant el món, i aprèn a aplicar-la en funció de les teves necessitats.

Les tecnologies Blockchain permeten agilitzar l'intercanvi d'informació i d'actius amb valor entre entitats sense confiança prèvia i sense la necessitat de recórrer a intermediaris. També permeten millorar processos de traçabilitat i consolidació de dades entre d’altres. Aquestes tecnologies desperten un gran interès i actualment són un dels principals vehicles d'innovació tecnològica.

Entre la multitud de casos d'ús de la Blockchain per al món empresarial destaquen la «tokenització» d'actius, la tecnologia financera (fintech),la tecnologia immobiliaria (proptech), la tecnologia en assegurances (insurtech), la cibermedicina (e-health), la tecnologia aplicada als processos de govern i serveis a la ciutadania (e-Government), les cadenes de suministrament (supply chain) i els serveis socials (social services), entre d'altres.

Objectius del curs

 • Comprendre el funcionament dels sistemes Blockchain en les seves principals variants.
 • Entendre què són i per a què ens poden servir els contractes intel·ligents en el nostre dia a dia.
 • Aprendre a utilitzar un moneder per actius criptogràfics.
 • Conèixer casos d’ús específics de Blockchain en diversos sectors industrials, administració i serveis.
 • Ser capaços d’identificar en el nostre negoci o empresa entorns d’aplicació de la tecnologia que aportin valor.

A qui va dirigit

Aquest curs està dirigit a tot tipus d’audiència que desitgi comprendre la tecnologia Blockchain per ajudar-lo a detectar on i de quina manera pot aportar valor a la seva àrea de responsabilitat i poder desenvolupar projectes i negocis en aquest espai emergent.

No es necessita formació prèvia específica per a la realització del curs. Precisament ens dirigim a persones que es vulguin iniciar en el coneixement d’aquesta àrea.

Pot ser d’interès per sectors com el dret, les finances, l’administració pública, o la indústria per les implicacions que té el Blockchain en aquestes àrees de treball.

Metodologia

La metodologia plantejada és 100% online el que facilita la conciliació laboral i personal de l'assistent.

Les sessions online permeten la mateixa capacitat de participació que les sessions presencials, i seran gravades per possibilitar la seva posterior visualització, quedant aquest ús limitat exclusivament per als assistents. Tanmateix no es podran descarregar.

Es posa a disposició dels assistents un seguit de recursos (pdf’s descarregables) per al bon seguiment de les sessions en línia en directe. També es crearà un grup de missatgeria instantània (Telegram o Whatsapp) amb els assistents i els professors, mitjançant el qual s'atendran les qüestions i dubtes que puguin sorgir fora de l'horari del curs.

Duració

La duració total del curs és de 9 hores, en sessions d’1,5 hores. Es realitzaran varies sessions a la setmana de 17 h a 18:30 h. El curs tindrà una duració aproximada de dues a tres setmanes.

Per a la convocatòria del 19 de juliol, es realitzaran els següents dies:

- juliol 19, 20, 22, 26, 27 i 29.

Preu

El preu per assistent és de 400 €.

Aquest curs s’ofereix amb places limitades de 8 alumnes per curs. La limitació de places respon a l’objectiu que hi hagi una interacció directa i continuada entre alumnes i professorat i es puguin exposar punts concrets que facin referència als àmbits laborals dels participants, de manera que el curs es pugui anar adaptant  a les necessitats dels assistents.

Titulació

Un cop superat el curs, la Fundació Nord emetrà un certificat d’assistència  que acrediti haver completat el curs en tecnologies Blockchain.

Equip docent

Direcció acadèmica i coordinació del curs:

Professorat:

Muñoz Tapia, José Luis

Doctor enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i professor titular del Departament d'Enginyeria Telemàtica de la UPC. La seva tasca de recerca està centrada en l'àmbit de la seguretat en xarxes, criptografia i desenvolupament d'aplicacions segures. En aquest àmbit, és coautor de desenes d'articles en revistes i congressos.

Genés Durán, Rafael

Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Màster en Enginyeria Informàtica per la UPC i actualment en el programa de Doctorat de la UPC realitzant la tesis doctoral en temes relacionats amb blockchain. Professor associat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Cofundador de Hardapps Labs, startup dedicada a consultoria i projectes amb tecnologies blockchain.

Temari

 • Seguretat informàtica bàsica.
 • El concepte de ledger.
 • El consens i el minat de criptomonedes.
 • Moneders criptogràfics.
 • Sistemes Blockchain empresarials.
 • Contractes intel·ligents.
 • Estudi de casos d’ús. Entre d’altres: pagaments, tokens, ICOs, DAOs, aplicacions d'economia compartida, registres, e-govern, logística, cadena de subministraments, aplicacions a ciutats intel·ligents i industria 4.0.

El termini d’inscripció finalitzarà el 18 de juliol del 2021

Si hi esteu interessats i voleu fer una pre-reserva del curs, o necessiteu més informació podeu enviar un correu a: comunicació@fundacionord.cat